Onze eerste stage dag!
Door: webmaster
24 November 2008 | China, Shanghai
Hallloooo hier Annemiek & Sharmayne, wij moesten tenslotte ook nog een stukje schrijven!
Maar voordat we jullie vertellen over onze eerste stage dag hebben we ook nog het weekend achter de rug! Dus bij deze:
Vrijdag & Zaterdag heeft u terug kunnen lezen bij onze medestudenten, dus hier alleen nog even de zondag!
Zondag 23-11-2008:
Op naar de chipomarkt!! Waar wij wel al geweest waren, maar nog lang niet al onze inkopen hadden gedaan!
Wij vertrokken 11uur van de campus (heerlijk even kunnen uitslapen, ughummm --» tijdens een leuk logeer partijtje bij Mariëlle, stond fijn om 9 uur de schoonmaakster voor de deur te kloppen! Niii Haooooo!! Al wijzend naar een GROTE stofzuiger! En een herrie dat dat ding maakte, het hele pand was gelijk wakker.) Na ons verzameld te hebben in de lobby zijn wij ZONDER Chinese studenten vertrokken naar de Markt, althans dat dachten wij… Een niet Engels sprekende Chinese chauffeur kan behoorlijk wat problemen opleveren, zoals afgezet worden bij het museum waar je al geweest ben! Nou mooi niet dat wij uitstapten! Wij met handen en voeten duidelijk maken waar we naar toe moesten! Toen kwamen we op het slimme idee om een foto te laten zien, deze had Johanna nog wel ergens! Al goed hij wist het hierna nog niet, maar met een goede hint met onze ugg’s wist menneer het hoor!
Eenmaal aangekomen op de markt, kreeg Malvina een telefoontje! “Jaaa hallo??” Het waren onze Chinese studenten! “Where are you? Whe are waiting at the museum one hour for you!”
Nou u voelt het al aankomen, we hadden dus wel bij het museum moeten uistappen! Jaaa, probleem… Wij konden niet terug naar het museum en zij niet naar ons.. Na een lang telefoon gesprek zijn wij zelf op stap gegaan en de studenten ook.
Na uitgeshopt te zijn, zijn we rond 3 uur vertrokken naar het Shanghai Ocean Aquarium!
Een soort oceanium maar dan in het groot! Hier heb je ’s werelds grootste onder water tunnel (+/- 120)
Erg leuk om gezien te hebben! Hierna lekker gegeten bij een Italiaans restaurant, van stokbrood met kruidenboter tot chinees! Hierna volgde onze metro en taxi reis naar huis! Aangekomen gingen de meeste vroeg naar bed omdat maandag onze grote stage dag was!!!
Maandag 24-11-2008
Lekker vroeg uit de veren! Om 07:15 aan het ontbijt en 08:00 start klaar in de lobby!
Na een ongeveer een uur in de bus gezeten te hebben waren wij netjes om 9uur gearriveerd in het ziekenhuis! Wij werden ontvangen door een lerares, en in groepen naar onze stage afdeling gebracht.
Iedereen had een andere afdeling/ziekenhuis! De groepen: Groep 1: Chest Surgery in het Kinderziekenhuis : Marielle, Hayat en Sharmayne. Groep 2: General Surgery in het Algemeen Ziekenhuis : Johanna, Jasper en Louise. Groep 3: Cardiology in het Algemeen ziekenhuis: Malvina & Annemiek. Eerst kreeg iedereen een rondleiding over de afdeling en/of door het ziekenhuis. Voor de pauze’s was het bij iedereen bijna wel uitleg ontvangen en rondleidingen. In de middag waren de taken bij iedereen heel verschillend. In het Algemeen ziekenhuis hebben ze bijvoorbeeld een film gezien over de geschiedenis van het ziekenhuis en de mensen die in het kinderziekenhuis waren hebben een klinische les gevolgd van de begeleider! Hier en daar zijn nog wat kleine handelingen verricht zoals wondverzorging, vitale functies enz. De meningen waren nog wel wat verdeeld. De afdeling van groep 2 was erg onhygiënisch, en het kinderziekenhuis was alles spik en span! De begeleiders bij alle afdelingen bleken erg aardig te zijn, en uitleg was voldoende. Morgen worden wij weer om 9 uur verwacht op de afdeling waar wij vandaag hebben stage gelopen! Tot nu toe was het een goede eerste indruk! Wij zijn benieuwd wat er nog meer volgt!
Nog een leuke afsluiting!
Wist je dat???
Hier wat leuke wis je datjes van Monique! (we missen u en we vonden het super dat u er bij was!)
Wist u dat?
Marielle alles probeert ook al vindt ze het eng, stoer he.
Louise geducht is bij de kooplui in Shanghai vanwege haar keiharde onderhandel techniek.
Johanna ons de kracht van een momentje stilte weeer heeft leren inzien.
Hayat alles in de gaten houdt en ook een schoonheidsspecialiste is.
Jasper zich prima vermaakt tussen de dames.
Malvina een eigen koers vaart en af en toe in dromenland i.p.v China is.
Sharmayne heel stilletjes heel Shanghai leegkoopt en
Annemiek eigenlijk een chinese is en geen Bleiswijkse ze is namelijk een kei in Taji en heeft heel veel chinese levensenergie (Chi).
Eric deze talenten allemaal overziet en rustig blijft en het metroplan van Shanghai al bijna uit zijn hoofd kent.
Wist u dat?
Het een voorrecht was om bij deze groep te mogen zijn en dat ik alle ouders van de super 8 zou willen complimenteren met hun "heerlijke" kinderen.
Hier nog wat nieuwe wis je datjes:
Marielle al haar schuurfeesten mist?
Louise haar eigen souvernierswinkel is begonnen?
Johanna stiekem een stewardess is geworden met haar nieuwe mooie jas en sjaaltje?
Hayat net een chinese is in haar zusterpakje
Jasper de harten van de Chinese meiden doet smelten?
Malvina zich vervloekt voelt?
Sharmayne de 2e Ushi van Dijk is?
Annemiek erg van logeer partijtjes houdt?
Eric aardige dans moves heeft?
Heeeel veel Groetjes
-xxx-
Jut & Jul
(Annemiek & Sharmayne)
P.s: Sorry dat jullie vaak moeten wachten op onze berichten of nieuwe foto’s maar wij hebben het echt super druk! Wij hopen dat u dit begrijpt! Alvast bedankt!
Zondag 23-11-2008:
Maandag 24-11-2008
Nog een leuke afsluiting!
Wist je dat???
Wist u dat?
Marielle alles probeert ook al vindt ze het eng, stoer he.
Johanna ons de kracht van een momentje stilte weeer heeft leren inzien.
Hayat alles in de gaten houdt en ook een schoonheidsspecialiste is.
Jasper zich prima vermaakt tussen de dames.
Malvina een eigen koers vaart en af en toe in dromenland i.p.v China is.
Sharmayne heel stilletjes heel Shanghai leegkoopt en
Hier nog wat nieuwe wis je datjes:
Marielle al haar schuurfeesten mist?
Louise haar eigen souvernierswinkel is begonnen?
Hayat net een chinese is in haar zusterpakje
Jasper de harten van de Chinese meiden doet smelten?
Malvina zich vervloekt voelt?
Sharmayne de 2e Ushi van Dijk is?
Annemiek erg van logeer partijtjes houdt?
Eric aardige dans moves heeft?
Heeeel veel Groetjes
-xxx-
Jut & Jul
(Annemiek & Sharmayne)
24 November 2008 - 15:15
Fred:
Veel succes met jullie 2e stagedag. Probeer nog wel tijd vrij te maken om berichten te sturen. We jijken er naar uit. -
24 November 2008 - 15:59
Martin:
Jullie zie er echt schattig uit in die zusterpakjes. Maar ik zie ook dat jullie veel plezier hebben daar. Maak er nog een nog een laatste 3 top weken van en jullie komen terug als volleerde verpleegsters.
Hayat je zie er niet uit als een chinese, maar zoals altijd super goed
Groetjes je stille aanbidder.....!!! -
24 November 2008 - 17:18
Bert :
Groetjes en veel plezier in China van Bert Brazzo
p.s. :ga effe chinees halen zal aan julliedenken -
24 November 2008 - 17:37
Helma:
Beste Super8! geweldig om jullie verhalen te lezen. Ga zo door! :)
We zijn benieuwd naar jullie 2de werkdag.
Jongens! WERK ZE :) -
24 November 2008 - 17:41
Helma:
Ps, net jullie video bekeken :) geweldig!
Zo te zien zijn jullie daar helemaal alleen :p
24 November 2008 - 17:54
Marsiej! :
Ello Ello
Fijn dat jullie het leuk en gezellig hebben!;) Jullie hebben hier wel de sneeuw gemist en het is freaking koud!! Die foto's van jullie klaren effe serieus;)Wist niet dat Jasper zoo licht was:P
Groetjes en nog veel plezier
Marsiej! -
24 November 2008 - 20:19
Marga:
Hoi Annemiek ik heb net even jullie verhalen zitten lezen volgens mij vermaken jullie je wel aan de andere kant van de aardbol. Succes op je stage en nog veel plezier.
Groetjes uit Bleiswijk -
25 November 2008 - 10:03
Marleen:
Eeey Eeey,
Super jullie berichtjes te lezen en te zien en horen dat jullie ut zo naar jullie zin hebben!!!
Dat Annemiek van logeerpartijtjes houdt kon ik jullie van tevoren al vertellen. Hoop niet dat ze jullie al de oren van jullie hoofd praat ;-)
Heerlijk die rust thuis.... ;-) al is ut af en toe wel een beetje stilletjes... haha!
Veel succes nog met jullie stage!
xxx -
25 November 2008 - 14:19
Bossie:
Hey super8 leuk dat jullie zo'n goede tijd hebben daar.
Zal vanaf nu wat vaker reageren en over jullie belevenissen lezen.
En als jullie weer naar de markt of KLEDING winkels gaan moeten jullie Sharmayne wel een beetje in de gaten houden hoor :)
Anders heeft ze straks 3 koffers nodig.
Een xjes voor mijn lieve schatje Sharmayne.
veel plezier nog daar.!! -
25 November 2008 - 15:37
Leonel:
He Hayatje! Leuk joh dat je naar je zin heb. Geniet er van.Groetjes van al de boys.
Leonel -
25 November 2008 - 16:32
Dave:
Hallo allemaal..
Leuk om te lezen wat jullie hebben gedaan, en zo te horen hebben jullie het goed naar je zin..!
nog hele leerzame 3weken.
en Louise niet teveel kopen he anders moet je een 2e vliegtuig bestellen hahaha
Gr Dave -
25 November 2008 - 16:32
Dave:
Hallo allemaal..
nog hele leerzame 3weken.
en Louise niet teveel kopen he anders moet je een 2e vliegtuig bestellen hahaha
Gr Dave -
25 November 2008 - 19:37
Mariska:
Hey Mariëlle,
Je krijgt de hartelijke groeten van heel de drumband!!!!
En ik beleef weer elke dat jullie verhalen!
Schrijf jij ook een keer een leuk verhaal?
Veel plezier nog verder!!
Liefs je zus -
25 November 2008 - 20:34
Trijnie:
Hallo Jootje en alle super8jes.. ..
Het is heel leuk om te lezen wat jullie allemaal mee maken en doen.Wilde ff lezen hoe jullie 2e dag is verlopen, maar helaas...
nog niets te lezen.
Succes allemaal en xj van je ma.
26 November 2008 - 10:20
Carla:
Ik snap dat jullie het super druk hebben. Ik ben heel benieuwd naar het vervolg van jullie stage-ervaringen.
Annemiek, wat is jouw chinese naam??? Komen jullie nog een beetje aan slaap toe??? De eerste video nu ook gezien, wat een skyline zeg. Laat gauw weer wat horen.
Kus en groetjes van de moeder van Annemiek. -
26 November 2008 - 12:43
Hé super8!
Laat nog eens wat van jullie horen! Wij zijn echt benieuwd hoe het met jullie gaat. ;) Hoe is het met jullie feestjes? <:o) of laat nog eens wat geheimen los! :-* -
26 November 2008 - 14:45
Catharina:
Hey Joh!! en de rest! Gaat het nog wel goed op de stage, omdat we niets meer horen..... Ik kijk elke dag trouw op de site, dus wacht in spanning af op een nieuw bericht! Want het is elke keer leuk om te lezen!
Liefs Cathj
(Joh. der zussj)
26 November 2008 - 15:10
Halle City:
he louise nog veel succes daar en groeten van uit oost-nederland en natuurlijk de rest ook veel plezier nog -
27 November 2008 - 10:56
Adoootje:
schrijf ik net een heel verhaal druk ik op de verkeerde toets en alles weg, oke nog maar een keerhet lijk mij een hele belevenis dar in ver weggie china en ook kikke natuurlijk heb je ook mindere momenten maar die heb je ook in het koude kikkerlandje jhier, als ik lees wat jullie allemaal meemaken en doen heeft dat straks best wel veel inpact op jullie,van zo groot land met soms vreemde en oude praktyken had ik wel wat meer verwacht kom meisjes verander daar even het beleid.het eten lijkt mij over het al gemeen goed ook die groenne zooi(je weet ik eet ook altyd alles dus gewoon boordje leeg) de massage kunnen we hier gewoon mee doorgaan alleeen moest ik zeggen van karin dat ik wel koude handen hebHAHAHA. wij lezen met plezier de verhalen en zijn soms een beetje jalours maar wij gunnen jullie hetb van harte. g
Geniet en bellef intens wat jullie daar mee maken want je zit bijna al op de helft en voor je het weet ben je terug. groetenen 222222222222222222222222 dikke kussen van mij en karin. -
27 November 2008 - 11:08
Monique Hagen:
Hallo super 8 +1
Het is nu lunchtijd in Nederland (grijs en miezerig) en een prima tijd voor een up date.
Hoe gaat het???? Hebben jullie nog wel tijd om lol te maken of rollen jullie na het "20.00 uur journaal" jullie bedjes in?
Ik kan jullie vertellen dat de site hier op school veel bekeken en besproken wordt, jullie zijn hier bijna beroemd
(misschien wel vergelijkbaar met de 1e deelnemers aan Big Brother, dus hou je agenda na 13 december maar vrij voor ale handtekeningen acties)
Mijn gedachten dwalen weer even naar jullie programma af en ik wil natuurlijk graag weten of de massage goed was en volgens mij zijn jullie nu Dumpling's aan het maken, ja het is wat he zelf "koken" na een lange werkdag in een Chinees ziekenhuis.
Ik mis jullie nog steeds maar stel me gerust met de gedachten dat jullie het heel erg leuk met elkaar hebben (alle 9-en) en goed voor elkaar zorgen.
Mij is gevraagd of jullie nu ook daadwerkelijk betere Verpleegkundige worden van zo'n uitwisseling en mijn antwoord was vol trots, het zijn prima mensen die zich met deze ervaring verrijken en over het algemeen worden dat dan ook betere Verpleegkundige.
Lieve Shanghai super 8 (+1)ik ben trots op jullie wen wens jullie nog veel mooie ervaringen en natuurlijk heeeeeel veeeeeeel lol.
Monique Hagen