wederom een unieke dag in Shanghai - Reisverslag uit Shanghai, China van shanghaisuper8 - WaarBenJij.nu wederom een unieke dag in Shanghai - Reisverslag uit Shanghai, China van shanghaisuper8 - WaarBenJij.nu

wederom een unieke dag in Shanghai

Door: japi

Blijf op de hoogte en volg

28 November 2008 | China, Shanghai

Volk! Ik heet alle lezers van harte welkom op de site van Shanghai Super 8! Ook vandaag weer een prachtige dag in SHanghai.
Als eerste wil ik u mededelen dat het bijhouden van dit dagboek niet vlekkeloos verloopt om verschillende redenen. Aanstaande weekend zullen wij wederom niet in de mogelijkheid zijn om een artikel van onze trip te updaten. Hiervoor onze oprechte excuses.

Vanmorgen sloeg de luidspreker 06:00uur. Mijn wenkbrauwen lieten mijn ogen de pracht van Shanghai voor de 13de keer zien. Wat een zonsopgang! Piet Paulusma zou in zijn nopjes zijn.... Gelukkig is tijd aan onze zijde en kan ik nog even een uurtje blijven liggen. Eric aka ' de Generaal' heeft ons lopend buffet op 07:15uur gepland. Prima tijd. Ik werd om 07:00uur gebeld door mijn vriendin, wat een heerlijke stem om wakker gemaakt te worden! "Goede morgen Jasper" en ik ben meteen klaarwakker. Na mij even opgefrist te hebben ben ik de Super 7+1 gaan vergezellen aan de ontbijttafel. Dat maakt het dan Super 8+1. En zoals voorgaande keren was dit weer een gezellige boel. De groep loopt nog steeds in versnelling 5, 3000RPM, zonder problemen. Ik ben een tevreden student.
Wat is een uitwisselingstraject zonder lessen met een chinese klas en een amerikaanse lerares? GEEN UITWISSELINGSTRAJECT. Super 8+1 gaat keihard internationaal en doen het goed. First row met enthousiaste deelnamen. Goh, Zadkine is weer en een stel brave leerlingen rijker... De les had als onderwerp: VOEDING. Hier kan nog lang over gediscusseerd worden, ik bespaar u alle ellende;) We gaan verder met de dag....

Na de voedingsles hebben wij de luxe om onze lunch op te vissen in de plaatselijke kantine. Robert ten Brink had zijn Surpriseshow op RTL 4, Super 8+1 heeft de kantinekeuken op de campus te SHanghai. Pppfff... Je moet er maar van houden. En toevallig ben ik qua eten een vis in het water. Gezellig aan een ronde tafel voor 9 personen hebben wij de afgelopen dagen nog even geëvalueerd (evalueren doen we erg graag in de gezondheidszorg). Na de lunch werden wij verwacht in de vergaderruimte te casa del Hollandia. Helaas was onze lerares ivm "een spoedgeval" niet in de mogelijkheid om ons les te geven. Jammer, maar nood breekt wet. Deze spreuk gaat in China zeker op. Hier kom ik later op terug.
NU de les niet gevolgd kon worden, werden wij overladen met vrije uurtjes. Namelijk 3 uur!! De Generaal sprak ons de rustgevende worden toe: SOLDATEN! NEEM UW RUST! GIJ ZULT HET NODIG HEBBEN!!! En dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Iedereen hup meteen op zijn spijkerbed... Behalve de poolebikkels (De Generaal, Dubbeldam en Japi). Er werd een balletje gestoten, keu geslepen en een arsenaal aan schuttingstaal scandeerde door het gehele pand.... Heerlijk dat poolen!!!

Na een dag vol les en rust moet er weer afgevallen worden. Jawel, afgevallen. Super 8 +1 zijn naar Shanghai gekomen met zakken vol geld. Al het geld moet op! SHOP TILL YOU DROP is het levensmotto van de dames onder ons. Dus hup de bus in op weg naar Shanghai Hustle. Na 40 meter konden wij weer van bus switchen om wat voor reden dan ook.

Nood Breekt Wet:
Het verkeer is, zoals eerder vernoemd, een waar slagveld. De Spartanen (film 300) zouden zelfs hier niet hun handen vuil aan maken. Het werk van taxi- en buschauffeur kan alleen uitgevoerd worden door de elite der elite. Met zwaard en schild traden wij de weide in. De ochtendnevel belemmerd het zicht maar er moet toch gevochten worden om tot het eeuwige rijkdom te komen. De uitwijkmanouvres stapelen zich op. 16:00uur cup a soup kennen ze hier echt niet hoor. Geen illusies aub!!! Na een zinderende toch van Campus naar Somewhere in CHinatown bemerkte een van de zusters dat haar blaas toch wel erg gespannen was. Als er een lam over de dam is, volgen er meer. Als snel was er een heel peleton aan soldaten dat een plasje moest plegen. Maar de buschauffeur is zo'n doorgewinterde autist, die weet niet van stoppen of wijken... Hij zat in level 10, tegen de eindbaas!! De Generaal en zijn peleton wierpen zich volle vaart op de buschauffeur en hij moest het onderspit delfen. De dames konden eindelijk hun plasje plegen... Na veel getut en gedoe konden wij eindelijk door met onze missie. AFVALLEN!! Er moest met geld gesmeten worden als nooit tevoren. De electronicamarkt in Shanghai is natuurlijk gigantisch. Dus wij dachten daar wel even onze slag te gaan slaan.

NO FUCKING WAY DUS HE! Er is summier afgevallen. De prijzen waren niet echt wat wij gehoopt hadden, want ja, als je wilt afvallen moet je er wel wat voor terug krijgen natuurlijk.... Na de hond in de pot gevonden te hebben zijn we naar de grote gele M gegaan om onze hongerige maagjes te voeden. Voor de een werd het een hamburger, de ander nam genoegen met een dumpling!

OMdat wij morgen de hort op gaan, zijn we nog even de supermarkt gaan plunderen! Kaas en brood staan toch wel hoog in het vaandel. O ja, pindakaas ook trouwens. DUs ouders, broers, zussen, geliefden, opa's en oma's, ooms en tantes, leraren, collega's en ander gespuis: het oerhollandse beleg wordt ontzettend gemist. EN ja ik geef toe, er smaakt niets beter dan een bordje brinta!!! Dus wie de schoen past trekt hem aan!

Maandag wordt door een van mijn collega's een report gegeven over het weekend. MIsschien dat ik in een goede bui ben dan zal ik misschien het toetsenbord kapot slaan! Iig krijgt u spoedig bericht over de Super 8+1.

Ik wil middels dit schrijven u nog een aangenaam en prettig weekend toewensen. En natuurlijk ook prettige feestdagen. Tja, steek die maar in je zak of zet het in de gang of of of .....

Adios
Jasper.

OOOOOOoooo JA!!! DE WIST JE DATJES:
Eric: De rots in de branding is.
Annemiek: Flirt met de chinezen in de metro.
Hayat: Toch groter is dan de gemiddelde chinees.
Jasper: Beetje verkouden is.
Johanna: DE wasserette verkiest boven het ziekenhuis.
Louise: Dagelijks heel trouw het thuisfront op de hoogte houdt, ten koste van haar nachtrust.
Malvina: Haar jaszak net een doolhof is.
Marielle: Avontuurlijker is dan zij denkt.
Sharmaine: verhuisd is met laptop als onderpand.

• 28 November 2008 - 17:07

Hannie Boudesteijn:

tjee super shanghai gangers . ik had even een paar dagen niet gekeken op site en ben nu helemaal sprakeloos van jullie avonturen , ik had van Monique hier al veel gehoord maar jullie beleven de tijd van je leven , foto's zijn impressing , veel plezier op trip naar Beijing .gr. Hannie

• 28 November 2008 - 18:56

Mariska:

Hey Zusje

Heel veel plezier dit weekend!!! enne ja je bent al bijna op de helft gaat snel hé.
    Maar voor mij mag je ook wel lekker naar huis toe komen. Niet dat ik je mis ofzo hoor:p
    Maak er nog iets heel leuks van.
    Oja, op de muziek vragen ze allemaal hoe het met je gaat!! Ze wachten op je leuke verhalen. Eindelijk beginnen ze ook een beetje jullie site te lezen.
    Veel plezier en een dikke kus
    Liefs

• 28 November 2008 - 19:49

Puk:

hoi ouwe telgraaf bezorgster. het gaat goed met je konijn hij eet als een bezetene zo vlak voor kerst. maar ik hou het duertje wel in de gaten. oj die vissen eten hun buikje rond daar let ik ook op heb op je bed gepast maar die moest in de was, ben ik beneden gaan slapen bij die stomme loek geen pretje, hebben ze mijn doos ook nog weg gedaan moet ik van de grond een pffffff, en steeds die hond maar uitlaten ben ik net binnen of wakker moet ik weer mee, nou ja de hond is wel lief hoor! alleen die grote vogel zit maar steeds in zijn kooitje als ik binnen ben het lijkt wel of hij het er om doet. heb ik vannacht voor sinterklaas gespeeld en een muis in de baas z'n schoen geled was tie niet blij mee nou vraag ik je ik mis je wel me je geplaag het is hier eigenlijk veel te rustig nou ja als je thuis ben wordt het weer gezelliger denk ik maaauuuw nog een beetje melk en dsn ga ik maar weer naar je bed denk ik zie je snel je liefhebbende PUK

• 28 November 2008 - 20:12

Theo Vonk:

Hallo Mariëlle en overige studenten

Ik wens jullie allen een zeer leerzame periode toe, maar blijf vooral genieten van de omgeving en de cultuur. Maar uit jullie verhalen blijkt wel dat dit wel snor zit.
    gr
    Theo

• 29 November 2008 - 10:22

Marsiej!(Marcella) :

Olaaa!!!!

Je wat een kranteknipsel zeg:P
    Blij dat jullie het naar je zin hebben en een fijn weekend tegemoet gaan.
    Nog veel pleziertjes

Kusjes

• 29 November 2008 - 13:06

Helma:

Nou, nou Jasper, je kan inderdaad zo een boek schrijven! maar jullie maker toch niet alleen leuke dingen mee? In het ziekenhuis zien jullie toch dingen waarvan je schrikt? waarom schrijven jullie daar nou ook eens over? het is toch niet alleen maar rozengeur en maneschijn? Wij zijn benieuwd naar jullie belevenissen en iets minder leuk hoort er ook bij. We wensen jullie een fantastisch weekend toe en hopen op een heel mooi verhaal van het weekend.

• 29 November 2008 - 17:05

Anne Henne:

Hé Marielle, wat geweldig om allemaal te lezen wat jullie daar beleven!! Nog heel veel (leer-)plezier en probeer er zoveel mogelijk van te genieten!!
    Liefs, Anne Henne

• 29 November 2008 - 19:09

Steven Trompet:

Hi Mariëlle,

je hebt toch nog geen chinees aan de haak geslagen he.....
    we kunnen je niet missen op de eerste bugel..
    veel plezier ... daar in china....

• 30 November 2008 - 04:37

Janneke!! :

JAPI!! Ik Hou je nogsteeds in de gaten :) Succes! Groetjes Jane

• 30 November 2008 - 14:57

Neeltje Broere:

dag "harde werkers"
    Ik zit hier toch wel een beetje jaloers te worden, wnneer ik julli enthousiaste verhalen lees. Wat een avontuur !
    ik wens jullie nog veel leerzame maar vooral ook leuke dagen.
    Voor Eric een dikke zoen !
    vr.gr.
    Neeltje Broere

• 30 November 2008 - 19:50

Getver-Jan Bugelman:

Hoi Mariëlle, zo na twee weken begint het wel een beetje een blaasprobleem te worden zo zonder jou. Maar als ik zie wat jij allemaal meemaakt (en wat je die Chinezen laat meemaken, als blonde verschijning) dan zou ik maar niet te veel aan de KTW denken als ik jou was.
    Pluk de Chineze roos de komende 2 weken elke dag en geniet met volle teugen !!

groeten,
    je bugelbuurman

• 01 December 2008 - 08:08

Marleen:

Eeeey Super 8,

Hoe is jullie weekend geweest? Zwaar of juist weer een beetje bijgekomen. Je klonkt behoorlijk brak aan de telefoon vrijdagavond (hier in NL) anniej.... Weet nou niet precies of ut komt omdat je gewoon vroeg uit je bedje moest of omdat je toch een beetje schoor (wat voor jouw een hele prestatie zou zijn) bent...??? Gister op het feest van ome Frans en Tante Joke geweest! Er werd veel naar je gevraagd en heb jullie site nog ff gepromoot ;-)
    Jammer dat je er niet bij kon zijn... Kids van Co en Erik en Sofie en Bart zijn weer behoorlijk gegroeid zeg! Gelukkig kan je er met de nieuwjaarsborrel bij zijn en mis je niet zoveel.... Heb trouwens een afspraak met Erik gemaakt! Dat we de nieuwjaarsduik gaan doen. Niet in Scheveningen, maar bij hun achter in de sloot, haha! Weet niet of je meedoet?
    CocoNuts is trouwens onze nieuwe stamkroeg aan ut worden! Op verzoek van Tanja, haha! D'r doel komt steeds dichter in zicht!!! Ga weer ff stoppen want mn berichies worden steeds langer. Hoop snel weer wat van jullie te horen!

xxx

• 01 December 2008 - 10:59

Monique Vd Horst:

Wat een geweldig verslag weer vanuit Shangai! Jasper je bent een geboren schrijver.
    Alweer twee weken daar in Shangai. Wanneer gaan jullie naar Beijing.
    Hoe gaat het met Eric? Misschien heeft hij ook een gelegenheidje iets te schrijven.
    Deze week hier Sinterklaas, ja dat missen jullie nu wel.
    Maar daar staat wel tegenover de enorme ervaring die jullie daar op doen in Shangai.

Een klein wistjedatje:
    Monique Hagen mist jullie toch wel een beetje.
    en
    wistjedat iedereen met veel plezier jullie reisverhalen en berichtjes lezen.

groet,
    Monique van der Horst

• 02 December 2008 - 12:08

Tanja:

Annemiek kouwenhoven je gaat niet met een chinees thuis komen hoor ;)

Heel leuk al jullie verslagen!

Geef maar een dikke kus aan annemiek van Tanja :)