Zondag 16 november! - Reisverslag uit Shanghai, China van shanghaisuper8 - WaarBenJij.nu Zondag 16 november! - Reisverslag uit Shanghai, China van shanghaisuper8 - WaarBenJij.nu

Zondag 16 november!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg

16 November 2008 | China, Shanghai

Dames en heren,

Wat een positieve en motiverende berichten. ONze dank is groot en rijkt tot china (MWOAHAHAHA!!!) We zullen onze stinkende best doen om aan bepaalde verwachtingen te doen.

Nu even ter zake....
HEt was vanmorgen onmenselijk vroeg toen de wekker ging. WAT EEN LAWAAI! Met de jetlag nog in de benen zijn we de kamers uitgesprint en gezamelijk gaan essen in de 'woonkamer'. Een keurig hollands ontbijt doet ons de ogen spreiden en menig gelach veroorzaken. Eerste broodje dat ik at vanmorgen was er en met calve pindakaas (extra veel noten)!! De wereld is klein mensen!

ENfin, nu even wat studiegeraleteerde items:
- Bustocht van campus naar Shanghai downtown.
Het lijkt wel oorlogsgebied hier!! Iedereen bepaalt de regels ter plekke, per minuut en ook alleen voor zichzelf. Voor rood wordt nauwelijks gestopt en het is een rage om te toeteren. Chinezen zijn uitermate trendgevoelig dus die toeteren dan ook de gehele dag. SOms zit er nog een leuk deuntje bij ook.
De standaarduitrusting van de auto's hier: 4 banden, 1 stuur, minimaal 1 stoel, 1 rempendaal, 1 gaspendaal, natuurlijk een claxon en als klap op de vuurpijl en GELE HELM!! Ook hier geldt dat de politie je grootste vriend is (ahum) en wordt dus van je verwacht dat als het verkeer vastloopt (men zich ordinair klem rijdt)je dus je gele helm opzet en dan het verkeer gaat regelen!! hahaha, de juut wijst zelf iemand aan om zijn voertuig te verlaten en te assisteren MET GELE HELM!

Menig fietser waagt zich naast en tussen de gemotoriseerde voertuigen.
Het wegennetwerk laat wel wat te wensen over. De vele hobbels en gaten deed enkel maagje overstromen;) Helaas werd alles opgevangen in een zak met gaten dus kon er nog gedweild worden ook!
Als rode draad hebben we de smog. De skyline wordt in een dikke laag smog toch minder aantrekkelijk. Dat is jammer want er staan beestachtig mooie gebouwen. De okselkrabbers zijn van ongekende style en formaat.

-Fu Garden.
Alhier een goede indruk van chinese historie en natuur. De flora en fauna doet menig hartje harder kloppen. HEt ziet er erg mooi uit. Tussen de gebouwen door stroomt er water waarin dan (kooi)karpers zich trots doen presenteren. Het is een groot plezier om deze vissen brokjes te zien opzuigen.
Overal krioelt het van de toeristen. Ik constateer met grote regelmaat dat de super8 minstens net zo'n grote attractie is dan Shanghai zelf. Om de haverklap moet er weer gepost worden voor een stel chinezen die jou dan breed grijnzend aankijken.
Het theehuisje was een erg leuke ervaring. We hebben 10 soorten thee geroken en gedronken. Elke thee heeft zijn eigen werking op het lichaam. De een is tegen stress, de ander tegen kanker etc. Sommige van ons hebben thee gedronken die obstipatie moet tegengaan. Vreemd genoeg heb ik die personen de rest van de dag niet meer gezien.....
Er werd ingeslagen alsof het bij de MAKRO was, vaten vol mee de bus in!
-Lunch @ !@#$%^&*()_ (ofzo)
De geuren en kleuren deden mij veel goeds. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik altijd honger heb... ik begin al te kwijlen van en patatje.. (ja rob, ik geef toe, I LOVE SNACKS!)
Chinezen hebben een uitgebreide keuken. Vlees, vis, kip, groenten, zeewier, bloem en KIPPENPOOT. Echt, de POOT! niet het bovenbeen, maar DE FUCKING POOT!! Nagels werden ons niet bespaard, lekker flssen geblazen!!!

Ik ga nu ff knoerten, morgen type ik met volle vreugde en inspiratie verder!

Ciao

• 16 November 2008 - 15:51

Jootje:

zo jasper netjes gedaan ik heb er de kracht niet meer voor om zo'n verhaal nog te typen...

• 16 November 2008 - 15:51

Louise 1 V/d Super 8:

Zo jasper dat heb je weer netjes gedaan. Wat dacht je zet er maar niet bij ik ga slapen en de rest doet een ander wel!!!

• 16 November 2008 - 15:59

David:

alaaa jasper!! mocht je naast de verpleging nog tijd over hebbe kan je zeker nog bij de krant terecht!! heel amuserend!

heel veel succes met ze alle en we houde je in de gaten;)

• 19 November 2008 - 09:40

Joey Aka Staalarm:

Dit kan er maar 1 geschreven hebben!!
    Japiooo... ouwe reus.

Goed om te lezen dat je je ook vermaakt tussen al het harde werken door! Wil je alleen niet meer smsen om 2 uur s'nachts nederlandse tijd!!!! Ik werd wakker ;).

Keep me posted.

Buenos noches
    (of is dat geen mandarijn??)

• 21 November 2008 - 10:37

Fred Kouwenhoven:

Prachtig verhaal. Goed geschreven. Groetjes aan iedereen!